Masthugget - Pushers 0-1 (0-1)

0-1 30 min Andreas

Laget: Hampus - Hultenius, Kevin, Erik W, Nikki - Owen, Andreas, Anders - Jompa, Ferna, Eric A
Avb: Mats, Mike, Thomas, (Kalle E och Erik R spelade ej)

Derby på Majvallen mot Masthugget i ett fint höstväder. Första 20 minuterna böljar matchen fram och tillbaka. Båda lagen har lite övertag under några kortare stunder. Masthugget har en farlig hörna som går över alla våra spelare och deras spelare får skottläge men skottet blockeras. Vi har ett par halvchanser där främst Eric A kommer i skottlägen men skotten går utanför eller löst på målvakten. Efter ca 20 minuter tar Hugget över, vi får inte kontroll på deras innermittfält och pressas ner och får inte upp bollen. Hugget kommer på sin vänsterkant och slår in ett fint inlägg där deras mittfältare kommer fri och från 7-8 meter nickar bollen mot bortre gaveln. Hampus slänger sig och gör en makalös räddning, när han får en hand på bollen som går ut till hörna. Hörnan blir farlig då även den går över alla våra spelare och spelas in framför mål där vi till slut får undan bollen. Vi kommer då och då med några kontringar. Jompa kommer på högerkanten och spelar fri Anders som skjuter stople in men domaren låser för offside, omöjligt att avgöra om det var offside eller inte från linjen. Vi har svårt med uppspelen då vi ofta tar felbeslut vid passningarna. Vi kommer upp i ett anfall och får en hörna. Andreas slår en inåtskruvad mot mål. Bollen går mot bortre stolpe där deras målvakt i kamp med Anders skall tippa bollen över ribban men lyckas inte bättre än att tippa in bollen under ribban. 1-0 till oss, inte riktigt rättvist med tanke på Masthuggets spel- och chansövertag sista 10-12 minuterna. Efter målet spelar vi upp oss och jämnar ut spelet. Hugget har kanske fortfarande ett litet övertag men inget av lagen skapar några vassa målchanser.
I paus pratar vi bl.a. om att få tag i deras rörliga mittfält på ett bättre sätt.
Redan i början av andra halvlek ser man en klar förändring i vårt försvarsspel, mittfältet är mer aktiva och lämnar över och tar markering på ett bättre sätt. Forwards hjälper också till på ett bättre sätt än i första halvlek. Masthugget rullar i backlinjen, främst deras mittbackar, och hittar inga uppspelsmöjligheter. Ofta slutar det med en långboll som vår backlinje tar ganska enkelt hand om. Vi har ganska bra kontroll och när vi vinner boll värderar vi allt som ofta bra när vi skall gå på omställningar och när vi skall ta det lite lugnare. Eric A kommer runt på kanten och slår in bollen framför mål och Anders är så när att nå först men bollen går till Ferna på bortre stolpe som skjuter och bollen blockeras med armen av deras försvarare, domaren blåser inte förmodligen beroende på att armen var intill kroppen, så det är inget att snacka om. Lite senare kontrar vi igen och Owen får en fin boll in i straffområdet och blir fälld, även denna gången friar domaren vilket var felaktigt denna gång. Hugget kommer ibland men deras sistapassningar når inte fram till deras farliga forwards. De har en frispark strax utaför straffområdet. Skottet går rakt på Hampus som tar den säkert framför två framrusande Huggetspelare. Thomas, som kommit in för en trött Anders, bryter en felvänd Huggetmittfältare och kommer in i straffområdet och har ett bra skottläge men väljer att försöka passa Ferna men deras mittback bryter. Eric A kommer runt på högerkanten och slår in bollen till Ferna som vänder bort deras mittback och skjuter men deras målvakt gör en riktigt bra räddning till hörna. Hugget går ner på en trebackslinje och försöker trycka på. De kommer runt på högerkanten och slår in bollen mot straffområdet där en mittfältare kommer och skjuter utanför, Hultenius var framför och hade förmodligen blockerat skottet om det gått på mål. Hugget skapar inget mer även om de trycker på och vi har för korta anfall så händer inget mer. Vi vinner med 1-0 efter en riktigt bra andra halvlek framförallt defensivt men vi skapade en hel del chanser offensivt också.